Ta vikend bo v Trebnjem, sadaj lahko rečemo že tradicionalna prireditev - Slovo poletju, saj bo že četrto leto zapored. Tokrat bo ponovno v le v organizaciji Krajevne skupnosti Trebnje. Izjema je bilo le lansko "volilno" leto, ko so k soorganizaciji pristopili še iz DROT-a , Ribarnice Glivar in Hotela Opara.

Organizatorji nam obljubljajo vikend poln zabave, glasbe, športa, kulinarike, ustvarjalnosti in dobrodelnosti. Pogled na njihov program (sliki spodaj), to tudi potrjuje. Že v petek bo nastop Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Beltinško Bando ob 21.00. Prireditev se bo sicer pričela že ob 17.00 uri s športnim, zabavnim in otroškim programom.

V soboto od 21.00 uri bo točka dneva Tomislav Bralić in Klapa Intrade, športni, zabavni in otroški program pa se bo pričel že ob 13.00 uri.

Dogajanje bo tudi v nedeljo s pričetkom ob 12.00 uri in zaključkom ob 22.00 uri, ob zaključku predvajanja Letnega kina na prostem za vse generacije. V letnem kinu na prostem se bodo od 20.00 - 20.30 predvajale risanke za najmlajše, nadaljevalo pa se bo s predvajanjem mladinskega filma Vloga za Emo.

Vse tri dni pa se bo, kot omenjeno, vzporetno odvijal resnično pester spremljevalni športni, zabavni in otroški program.

Organizatorjem, lanskim in letošnjim, je potrebo priznati, da so se potrudili pri postavitvi temeljev in organizacij prireditve ter da po videnem programu (spremljevalnega in glavnega) krepko presega dosedanjo največjo Trebanjsko pripreditev - Trebanjski koš. Upamo pa, da bomo lahko v povzetku prireditve, tudi zapisali kaj o vložku finančnih sredstev (konec-koncev se obe prireditvi financirata iz proračunskih sredstev, torej naših), da se bo lahko naredilo pravo primerjavo med obema prireditvama.

Občane občine Trebnje in vse ostale vabimo na prireditev, organizatorju - KS Trebnje pa želimo lepo vreme in uspešno izvedeno prireditev.